7.11.14

.

Azt hiszem, mostanában nem olvas olyan sok agykutató-neurológus, de mégis leírom azt a kérdést, ami tényleg régóta foglalkoztat.

Van ugye az az érzés, amikor hirtelen nagyon beütöd a fejed, és a szádban, és főleg egészen felül az orrodban, meg a  homlokod mögött egy hűvös, fémes, szürkés-lilás íz, nem fájdalom, de kellemetlen nagyon. Úgy képzeltem, hogy ez attól van, hogy megrázkódik az agyad valami védőfolyadékban.
Mivel ilyen nehezen körülírható érzet, most is csak ilyen szinesztéziákkal tudtam úgy ahogy, még azt sem tudom,, hogy másoknak is van-e, de gondolom igen.
De nem is ez az igazi kérdés igazából, hanem van az, amikor helyzet van, tudod, hogy mindjárt jön egy elkerülhetetlen ütközés, akkor előre érzed ezt, még mielőtt megtörténne. Ezt onnan lehet biztosan tudni, amikor végül a legutolsó pillanatban mégsem történik semmi, ez az íz az orrodban akkor is megvan! Na, hogy ez hogyan!

Úgy jutott ez most eszembe, hogy volt pár hatalmas fékezésem a napokban teljesen fogalmatlan és/vagy vak bicikliversenyzőkkel találkozva. És akkor bevágott, hogy ezen már négyévesen is elgondolkoztam, amikor még napra nap bevertem a fejem ide-oda, a felnőttek világában.

Keine Kommentare: