20.11.14

.

Wie der Tschawo Sarah singen hörte

Hogy hallotta Csávo a Sárát énekelni - zenés szerelmi történet, melyet Paul Hoorn foldozott, cigány és prágai zsidó mesék motívumaiból. Zenéli, énekli és táncolja Paul Hoorn, Karolina Petrova és Matthias Manz, mindenkinek, aki elmúlt hat éves. Societaetstheater, november 15, 16.

Csávo a cigánylegény beleszeret a gazdag kereskedő lányába, Sárába, akit persze már régesrég másnak ígértek. Csávo király akar lenni, hogy meghódíthassa Sárát. Hát, ez nem olyan egyszerű feladat egy szegény kalánosnak. Anyja tanácsára Csávo elindul a nagy kalandra, az üveghegyeken is túlra...

Szeretem alkalmazott grafikaként ezeket a naiv és őszinte Chagall-utánérzéseket. És még jobban, azt hiszem, a hálózatnak ezt az érzését, ahogy idegen városok ismeretlen utcáin csatangolva mindenhol utalásokat, történetszilánkokat találok, amik hozzám szólnak, rám vonatkoznak, nekem mesélnek. Épületelemek, graffitik, rajzolt, festett, vésett jelek, tárgyak, gondolatok fragmentumai. Olvasni és érteni. Európainak lenni.Keine Kommentare: