31.10.14

.

A kifinomult ízlésű proletár aki vagyok időről időre mindenféle szükséges vagy annak gondolt cuccokra vágyik  és árcédulák nélkül is biztos kézzel választja a legjobbat. Kitérő: cuccok – ezt a szót utálja Petyus sajnos. Pedig nem kellene, kontextus kérdése minden. Tedd ide kis puha cuccaidat, énekli a Lovasi a kicsi csillagnak.
A vágy ideális tárgya lehet klasszikusan egyszerű, minőségi anyagokkal – elegáns mint egy Hitchcock-hősnő.
Vagy letisztult high-tech minimalizmus, ezt a tökéletes és gyönyörű borítást hegesztés és csavarozás nélkül teremtettük. Pattant elő, teljes fegyverzetben. Ez a demonstratív tökéletesség vágykeltő és irritáló, Herman Aselberghs, a dekonstruktőr például éppen ezért szétszedi (auseinanderbauen, ahhhahaha).
Vagy újrafelhasznált anyagokat friss szemmel, fantáziával ötvöző, az öko-trendeket meglovagolva.
Vagy játékos, ironikus, idézetekkel operáló. Tudod, hogy ez az ing a dédnagymamám kedvenc ruhájából készült, és az anyám szabta magának tizenévesen? A vékony szürke selymen kis mintákkal, amiken el kell gondolkodni. Észreveszed, hogy a sárga gumicsizmám angol mesekönyvekből jött? Felismered, ha idézetet látsz? Látod, milyen vonzó és vicces egy negyven évvel ezelőtti sminkdivat elemeit felhasználni? Az idézet kicsi feszültséget ad, megmozgatja maga körül a teret. Érted, ha játékra, gondolkodásra hív?
Mindegy, a lényeg a tudatosság, hogy tudja mit állít, és azt állítsa átgondoltan, bátran.

egy klasszikus, kicsit konzervatív, őrülten szexi kivágású, és nagyon kényelmes fekete Clarks Bombay Lights – na, majd egyszer
ugyanez a régi kakasos nyalóka színében, jáááááááá – dettó
És még egy halom más szín, hát igen, nagyon szépek, aztán olyan lennék, mint konzervatív politikusnők, minden fényképen ugyanolyan szerelés, a szivárvány összes színében. A pumpsök előnye, hogy le se kell ülni, egy pillanat beleugrani, kibújni belőlük (Cs szerint ezért imádják a pornófilmekben is).
egy vakítóan vagány sportos - Scarpa Mojito Bicolor Curcao Spring – jaj, mindenképp! csak nem vízálló :(
egy hosszússzárú magas bőrcsizma, a kalóznős vonalhoz – ez kipipálva ,)
egy profi és vízálló futártáska – Freitag – haha, tudodmikor
meleg ruhák, profi anyagokból – igen, jó lenne
tablet, billentyűzet + tok + adapter + fólia + zár + biztosítás – ezt muszáj, nincs mese, megszakadok a kerregő vincseszteres őslaptopommal száguldozni egész nap
könyvek, fordítás, csillaglampion a gyerekeknek
buszjegy + szállás + esőkabát, forró tea, meleg takaró, utazás, idegen városok, kis kifőzdék , bicikli, boldogság – IGEN, IGEN, IGEN IGEN!


Keine Kommentare: