8.7.13

Marguerite Budapesten

kiabál, ugrál, figyel, ijesztegeti az öregeket. figyel.Hogy egy ilyen ünnephez ebben a fővárosban olyan biztosítás kell,  hogy minden irányból utcahossznyi, kordonnal zárt pufferzóna vegye körül az egész útvonalat. ahová órákon át csak a lakcímkártya felmutatásával jöhetnek be a lakók. Folyamatosan nagyon sokba vannak nekünk a nácijaink. Ez csak előtte bosszantott nagyon, közben és utána már a jó érzés maradt. hogy néha jó ügyek is összerántanak embereket. most pl elég nagy partira.Amit én motivációhiányos voltam írásban is kifejteni, mert már kiengedtem a gőzt mire géphez kerültem, éppen azt nagyon pontosan írja meg KA_Steve:

   ...és hatalmas erőforrásokat mozgatnak meg annak érdekében, amit ők a rendezvény biztosításának hívnak, szóval ezeket ismerjük el.
   - Viszont ez nem a rendezvény biztosítása, ez a rendezvény kiherélése. Bármilyen demokratikus országban egy gyülekezésnek két célja van. Az egyik a résztvevők számára egy közös esemény biztosítása, ahol megélhetik közös véleményüket, ez megvan. A másik viszont ezen vélemény bemutatása (a demonstráció szó eredete pont ez) a döntéshozók felé és a társadalom felé, annak érdekében, hogy hatással legyenek rájuk, maguk mellé állítsák őket. A mostani, kordonokkal szegregált vonulás pont hogy megakadályozza az embereket ezen joguk gyakorlásában, gyakorlatilag ekvivalens azzal, mintha szabadna demonstrálni, de csak a Hortobágy közepén, ahol senki nem látja. A kordonos zárás emellett magukat a demonstráció résztvevőit is akadályozza a demonstráció helyszínére való eljutásban, de a demonstráción részt venni nem kívánókat is egyrészt aránytalan mértékben akadályozza a közlekedésben, másrészt értelemszerűen pont megutáltatja velük a demonstráció célját.
   A dupla kordonokkal elzárás tarthatatlan, kizárólag a mindenkori (kormányokon átívelő) rendőrségi felsővezetés inkompetenciájának a bizonyítéka – már amennyiben jóhiszeműen feltételezzük, hogy nem kifejezett politikai cél volt ellehetetleníteni a demonstráció társadalommal való érintkezését. Mindezt az is mondatja velem, hogy a rendőrség képes hatalmas erőkkel kivonulni. Ekkora létszámmal (és a törvényeket tényleg betartatva, lásd lent) gond nélkül garantálni lehetne a menet biztonságosságát a 2008 előtti, menetet kísérő módon is, ami nem igényelne ilyen szintű lezárásokat, így sem a demonstrálókat nem fosztaná meg alapvető jogaiktól, sem a többieknek nem okozna aránytalan kényelmetlenséget.

És még hosszabban is, a teljes itt.

Keine Kommentare: