17.6.13

találkozás

o discurso do menino para não comer animais
őzikék, nyuszikák ...és polipok

remek alkalom végigkísérni, ahogyan egy felismerés és egy folyamat megértése révén erkölcsi alapú döntés születik egy bölcsődés korú gyerek fejében.
a videóban szereplő két és fél éves portugál Luiz Antônio egy-két nap alatt óriási népszerűségre tett szert, a párbeszéd paródiákat és bölcselkedéseket generáló mémmé vált.

  

Miután a gyerek tisztáz egy homályos pontot, hogy a tányérján lévő polip "igazi polip", aminek feje volt és élt, ezt a felismerést kiterjeszti, hogy ezek szerint a többi állat, amelyet megeszünk, mind igazi csirke, igazi tehén és igazi hal, amelyek élő állatok voltak. A megdöbbenést követően ("Senki nem eszik tyúkot! Ők állatok!") nagyon gyorsan megérti, hogy annak következtében halnak meg, hogy meg akarjuk enni őket. Jelzi, hogy van valamilyen fogalma a halálról. Végül az empátiától vezetve levonja a logikus következtetést, hogy ő ebből kimaradna.
Azt hiszem, ezzel felnőtteket megszégyenítő konzekvens módon vitt végig egy gondolatmenetet (függetlenül attól, hogy talán eleve nem volt túl éhes, és így jutott kapacitása a filozófiai problémával szembesülni).

Kommentare:

i. hat gesagt…

Cso-dá-la-tos!
(köszönöm, hogy idetetted!)

marguerite hat gesagt…

nagyon szívesen! :)
én is többször megnéztem egymás után.