6.12.12

Ezt a biciklipumpát a Runkas cégnél vettem a Boleslavi utcában

Egy kis libanoni vendéglőben olyan jóízű fokhagymahabot ettünk pár éve, hogy hetekig visszajártunk újrakóstolni. Már nevettek a tulajdonosok a két keszeg európain, akik minden nap bejönnek, és az előételeket eszik, sosem jutnak el egy rendes rizses báránysültig. A hummus, babaghanoush arab kenyérrel, rengeteg kísérő zöldséggel, gránátalmaturmix sima ügy, többé kevésbé rekonsruálható, de ez a hab nagy kihívás.
Hatalmas fokhagymafejekkel érdemes belekezdeni. az első béta változatban olaj nélkül, alufóliába csomagolva sütöttem meg egyben a fejet héjastul, aztán a pépesített hagymát egy kis olivaolajjal és tejszínnel dolgoztam el. A másodiknál pedig vízben főztem puhára a megpucolt gerezdeket, és utána ugyanígy. Habos nem lett. megfordult a fejemben, hogy esetleg az egészet beletölteni egy habszifonba, de valamiért nem érzem autentikusnak.
Az asztalomon jól egymásra talált a lengyel pászka, akit Macának hívnak (tradycyjna, razova, 5 ziaren, z miodem, z cebulką) és az arab fokhagymakrém.


(a fotón a főzött van, az ilyen kis kese lett, a sült az szép aranyos-barnásabb)

Keine Kommentare: