1.3.12

...

tegnap éjszaka kiderült, hogy anyámnak egészen komoly mondhatni áttörést jelentő elméletei vannak az ember őstörténete témájában. Most, hogy meg van fázva, és nem tud se úszni, se kirándulni, ül a fotelben és gondolkozik. A hipotézis már kidolgozott részletekkel is rendelkezik, és nehogy valami megzavarja, ennek érdekében egy gimnáziumi tankönyv erejéig sem használ hozzá idegen anyagokat.
szeretem a meglepetéseket.

Kommentare:

dallaszkorben hat gesagt…

Például mi? Hogy a majmoktól származunk? Vagy ilyesmi?

marguerite hat gesagt…

az ősembercsoportok vándorlására és az elterjedés mikéntjére vonatkozóak a hipotézisei. vagy lehet, hogy egy nagy átfogó hipotézis, ezt nem tudom még.

marguerite hat gesagt…

ki fogom deríteni.
ez az egész úgy jött szóba, hogy meséltem neki A belső halról, amit olvasok.

dallaszkorben hat gesagt…

Elolvastam a könyv ismertetőjét. Izgalmas persze, csak nem láttam, hogy ez mennyivel ad többet hozzá az evoluciós ismereteinkhez.

marguerite hat gesagt…

azt nem tudom, hogy a tieidhez mennyit, az enyémben tisztázott bizonyos homályos pontokat. ,) de leginkább az tetszik nagyon, ahogy a kutatás módszertanáról ír, rengeteg ismerős, és ismeretlen dolgot.
Ez egy ismeretterjesztő könyv a nagyközönség számára, tehát nem egy forradalmi tudományos publikáció (azok is voltak, ahogy kiderül a könyből), és olyan érzésem van, hogy ennek a fajta nagyon jó ismeretterjesztésnek Amerikában még fontosabb szerepe van, ahol a kreacionisták mindenfélével bepróbálkoznak, épp a tudományos ismeretek alacsony szintjére építve