21.2.12

Juditnak

a céklás
először a száraz hozzávalókat keverni össze:
10 dkg cukor (ezzel lehet játszani, hogy barnacukor, nádcukor, melasz stb, nekem csak sima volt itthon)
10 dkg grahamliszt
10 dkg gabonapehely (árpa, zab, ilyesmi, lehet vegyesen is)
1 sütőpor
egy marék különböző aszalt ez-az (többféle mazsola, meggy, datolya, ami épp akad)
frissen őrölt koriander, kardamom (esetleg még fahéj, az épp nem volt itthon)
utána hozzá a nedveseket:
3 tojás
20 dkg gyümölcs- zöldségrost (sütőtök, cékla, alma)
néhány evőkanál joghurt
Fűszeres Eszter egyik receptje az alap, de aztán ez a felismerhetetlenségig átalakult (bocs, Eszter, de többek között kihagytam a cukor felét, a csokoládét, a kakaót... ,) A kiindulási probléma, amire többféle megoldás született, hogy a gyümölcscentrifugában maradó rostok ne a szemétbe, hanem hasznosításra kerüljenek. Hogy az ilyen centrifugázás utáni melléktermék egy másik receptben központi elem lehet, abban az almás gyümölcskenyekerek analógiája alapján bíztam. A muffinformában gyorsan átsül és nem szárad ki.
bocs, a fotó telefonnal van, olyan

Keine Kommentare: