11.8.11

eztolvasommost

tíz perccel zárás előtt, már majdnem a redőny alatt sírültem be a könyvtárba, hoztam ami egy gyors körrel a kezemhez ragadt. de ezért jó, hogy csináltam egy netes megosztott listát az olvasnivalókról, ha hirtelen kell, akkor is van ötlet.
ez volt bent
meg ez

meg ez

ezt pedig azt hiszem meg kell majd venni:


Kommentare:

Peter hat gesagt…

ez a "sírültem" nagyon tetszik :) most olvastam Aesopus-állatmeséket ősi magyar fordításban, abban vannak ilyen élvezetes dolgok...

Studiolum hat gesagt…

Az utolsóból szívesen adok fordítói példányt, nekem még sok van belőle. Az elefántról nagyon kíváncsi vagyok, mit szólsz hozzá - én megpróbáltam megírni, de aztán lemondtam róla. A Sztálinról a Nyesten volt egy jó recenzió.

marguerite hat gesagt…

eleinte nekem is egzotikus volt, de már úgy beépült, fel se tűnik. erdélyi jövevényszó ;)

marguerite hat gesagt…

köszönöm, nagyon örülök neki!

én még kíváncsibb vagyok, hogy te mit gondolsz, az elefántról, főleg ezzel a felvezetéssel, hogy megpróbáltad...
a belső előzéklap és a borítófül közös grafikája nagyon tetszik, egyelőre eddig jutottam

Studiolum hat gesagt…

Azt reméltem, nem kell befolyásoljalak, de én nagyon rossznak tartottam, annyira rossznak, hogy belegondolva már írni sem láttam érdemesnek róla. Szerencsére sikerült azóta amennyire lehetett elfelejtenem (ez még a magyar kiadás megjelenése előtt volt), de az megmaradt, hogy az egész borzasztóan öntetszelgő, irodalmiaskodó, hamis és semmitmondó volt. Bár Saramagónak ritka az olyan írása, ami nem ilyen, ez még a többit is alulmúlja, talán mert miniatűrnek készült, és ezért nem oldódik fel benne annyira a hamisság, mint egy bonyolultabb cselekményben.

marguerite hat gesagt…

na, most már kétszeresen is kíváncsi lettem.
A kolostor regényét olvastam tőle valamikor, a Vakságot letettem a harmadánál