4.4.11

Moza

Judit küldte a linket, aki tudja, hogy mindenhol fényképezem a régi terazzo burkolatokat, meg padlócsempéket. Kauker Szilvi cége a Moza egyszerűen gyönyörű burkolatokat csinál egy régi technológia felelevenítésével. + régi lapokat is gyűjtenek + nagyon szép profi az oldal is.
Vietnamban azokon a helyeken, ahol még nem volt pénz kicserélni, rengeteg ilyen szép burkolat maradt meg, néhány évtizede nagy divat lehetett, többségük már rossz állapotban van. Sok helyen, pl kifőzdékben  kávézókban aztán az innen-onnan összeszedett maradékokkal burkoltak, olyan, mint egy bemutatóterem, néhány darabonként vált a minta, nagyon izgalmas. de ahol meg egy kicsit jobban állnak anyagilag, ott azonnal kicserélik az új, többnyire csúnya, de divatosabb bóvlira. sajnos ez jellemző stratégia, mire húsz-harminc év múlva eljön a felismerés, hogy milyen szépek voltak, mutatóba is alig lesz. aztán elkezdik újragyártani a gazdagoknak.
nincs türelmem írni, képek vannak, tessék

 
 

Kommentare:

Studiolum hat gesagt…

az utolsó előtti képen szép a két lépő láb, nagyon pontosan és tapintatosan komponált

de a két láb annyira más, hogy két különböző embert képzelek hozzá!

marguerite hat gesagt…

két különbözőt, akik abban hasonlítanak, hogy féllábúak :)

marguerite hat gesagt…

az utolsó képen meg egészen olyan a láda, mint amit lomtalanítottunk gyerekkorunkban Rákospalotán.

Studiolum hat gesagt…

nem is féllábú, hanem tudod mint az olyan reneszánsz orvosi ábrák, ahol a függőleges vonallal megfelezett ember bal fele melankolikus, a jobb fele szangvinikus :)

igen, tényleg jellegzetes lomi-láda, a 80-as években még gyakran ott trónolt a pesti lomtalanítások közepén. kalózláda. mintha a meséket dobták volna ki benne