18.4.11

bagolymegijedve


befogadták ősszel szegény sérült baglyot az állatkertbe meggyógyítgatták, és most szabadon akarták engedni. balszerencsés flótásra még ott kamera előtt azonnal rávetődött egy arra kószáló kutya. komoly baja nem lett, de látszik, hogy sok ez így neki.

Kommentare:

Studiolum hat gesagt…

nem tudom, írtam-e már, hogy katonakoromban harckocsiparancsnokommal – aki civilben erdész volt – vasárnaponként, kimenőn együtt jártuk a Kanizsa környéki templomtornyokat bagolyköpetet elemezni, és amikor leirtották a laktanya álcázására szolgáló jegenyékről – itteni szlovák nevükön topolyákról – a varjúfészkeket, az egyikből egy kis bagoly pottyant ki, amelyet fel is neveltünk az én szekrényemben. Borzasztó sokat eszik egy ilyen fióka, gyakorlaton az egész harckocsiszázad neki gyűjtötte a húsneműt. Amikor végül szabadon eresztettük, még sokáig visszajárt éjszakánként a körletbe. Azt remélem, kutyával nem találkozott, s ma nosztalgiázva neveli fiókáit a szekrényem helyén (a Dózsa laktanya romjait mára belepte az erdő).

vajdapeterutca hat gesagt…

nagyon szép történet

marguerite hat gesagt…

sose tudtam, hogy a topolya azonos a jegenyével! ha rákérdeztek volna, valami illatos fára tippeltem volna, valami ciprusfélére!

Studiolum hat gesagt…

tót ciprus

Studiolum hat gesagt…

itt van, ni