14.11.10

a város

tegnap egy napon át rómaibbak voltunk a rómaiaknál (saigonibbak a saigoniaknál), a közlekedés többi résztvevőjének nagy tetszésére. B a maga majdnem két méteres magasságával tejfelszőke hajával amúgy is feltűnő jelenség a filigrán városlakók közt, ezt azzal tetéztük, hogy a bicikli csomagtartóján mint női nyeregben féloldalasan üldögélek, lógatom a lábam (egy fenét, ez a láblógatás is komoly munka a rázós utakon) miközben ő pedálozik. igaz, hogy körülöttünk még vagy nyolcmillióan közlekednek két keréken, csakhogy néhány évtizede már fokozatosan robogóra cserélték a régen komoly vagyontárgynak számitó kerékpárokat. Biciklist alig-alig látni a hömpölygő tömegben. Ezért miközben én szégyellős vagyok ahhoz, hogy fényképezgessem az egzotikusnak tűnő hétköznapiságokat, mireánk már messziről mutogatnak, nevetnek, fényképeznek. Szóval idejöttünk népszórakoztatni úgy látszik.
Ma egy hosszabb kiránduláshoz azért kölcsönkértünk egy robogót, ekképp álcázva, ha hozzáadjuk a szintén újitott maszkot, kendőt, napszemüveget már majdnem terepszinűek vagyunk.

eddig csak menetelés közben elalvó katonákról olvastam beszámolókat, de ma láttam robogón állva alvó hároméveseket is. A robogó Ázsiában való használatának végtelen változatairól nem irok külön, arról rengeteg fotót találni a neten, és mind pont úgy igaz, meg még egyel annál is több!

(P, bocs, nincs hosszú i!)

Kommentare:

styx hat gesagt…

crlt-alt-j

marguerite hat gesagt…

nem irja úgy sem.

marguerite hat gesagt…

csak enteredik