25.5.09

ha most jönne valami katasztrófa, mondjuk beragadnánk a metróalagútba egy szerelvénybe, nem ez nemjó, mondjuk hónapokig nem lehetne kilépni a házból egy járvány miatt, jobb, vagy el kéne menekülni és az erdőben élni valamiért... akkor azokra az emberekre lehetne vajon számítani, akiket most találok szimpatikusnak, vagy kiderülne, hogy nem is ez számít igazán?
a krízishelyzet okozna meglepetéseket? jókat, vagy rosszakat? és ha krokodilok jönnének? vagy repülő krokodilok? én gonosz lennék?
agyadra ment valami, jelentkezz egy survivor-showba.

Kommentare:

Studiolum hat gesagt…

Nagyon jó kérdés, nagy meglepikkel terhes. Ökölszabályként hirtelenjében az jut eszembe, amit Erasmus mondott, hogy abban bízhatsz, akivel együtt megettél tíz kiló sót. Nem egyben, apránként.

marguerite hat gesagt…

bölcsesség van benne, bár én a két életemben együtt sem eszek meg ennyi sót :)

marguerite hat gesagt…

csak mi van, ha azt a sok sót (legyen inkább paradicsomsaláta, vagy narancslekvár) a biztonságos kihívásmentes hétköznapokon eszegettük együtt...

Studiolum hat gesagt…

azért ennyi só alatt megesik egy s más

marguerite hat gesagt…

igaz igaz. de valahogy úgy érzem, most jön még a feketeleves. na, lehet, hogy nem repülő krokodilok formájában.

Studiolum hat gesagt…

Igen, ez nagyon is lehet. De azért ha belegondolok, próbafeketelevesek addig is előfordulnak rendszeresen. Nem annyira végzetesek, mint a repülő krokodil, de arra pont jók, hogy teszteljék az embereket, ki mennyire terhelhető. Ezt az értéket aztán rájuk kell írni, és minden csapás esetén a megfelelő teherbírásút elővenni :)

Azt tapasztalom egyébként, hogy a java már ezeken az előszűréseken kibukik. Már ha az ember nem söpri a jeleket a szőnyeg alá, hanem figyel és extrapolálja az eredményt egy nagyobb feketelevesre.

Én talán szerencsés is vagyok, hogy nekem az első ilyen nagy teszt a rendszerváltás volt, ami azért olyan feketének nem volt mondható. Akkor, 89-91 között nekem és minden ismerősömnek így vagy úgy, de teljesen szétesett a baráti köre. Alig egy-két ember maradt, ezekre viszont a mai napig számíthatok.