25.4.09

currys misung

mi van itthon, amikor semmi sincs itthon (de aztán ez-az mégis)
egy bögre köles
pici só
egy marék snidling
két alma
diónyi friss gyömbér
nagy kanál curry
gerezd fokhagyma
3 kanál vaj vagy margarin
mazsola (datolya, fenyőmag opcionális)
pár csepp citrom
egy deci főzőtejszín
egy marék friss menta

a kölest (vagy kuszkusz vagy rizs vagy bulgur, nekem most ez volt itthon) megfőzni, összeeverni az apróra vágott snidlinggel.
másik serpenyőben a vajon a curryt kicsit megpirítani, bele a gyömbér, bele hajszálvékonyra szelt fokhagyma, rá a felaprított alma, rá a citromlé, összerázni, lefedve kicsit párolni, hozzá a tejszín, kicsit összesütni, szószos darabos állagúra. amikor kész az almás currys izé, hozzákeverni a kölest, a tetejét megszórni sok mentával. illatos, jóizű, forró.
(érdekes, a hozzávalók között nem szokták megemlíteni a vizet)
jó, az ételfotót majd még gyakorolom, és élőben sokkal sárgább volt

Keine Kommentare: