9.4.09

...

azt hiszem őrült gyorsan fel kellene találni és széles körben elterjeszteni a vízöblítéses vécé helyett valami mást.
Magyarországot meg szénné büntetni, és az összes olyan balek helyet, ahol először rengeteg energiával ivóvíz minőségűre tisztitják a vizet, aztán a vécét húzzák le vele.
mérvanezígy, nemlehetne máshogy?

hehe, megtaláltam a régóta keresett belépőkártyámat, a kamrában a tartós élelmiszeres doboz alján, a zabpehely és a leveskockák között pihent.

Kommentare:

Studiolum hat gesagt…

Iránban (ahol ráadásul még vécépapír helyett is vizet használnak, nagyon előnyös, angolvécé-bidé kombó a legszegényebb helyen is) külön vezeték és ülepítőrendszer van erre. Jobbkézzel (az evős kézzel) tekered a kézmosó tisztítottvizescsapját, balkézzel a másikat. Persze ott drága a víz. Talán majd ha itt is az lesz.

marguerite hat gesagt…

igen, ettől féltem, ahogy leírtam, hogy a külön főző-ivóvíz és külön háztartásiegyéb-víz két vezetékrendszert feltételez, ami felmérhetetlen költséget jelentene. ráadásul a meglévő budapesti vezetékrendszer is botrányosan elöregedett és rossz állapotú.
dehát a kihívás legyen nívós!

(valami olyan megoldásra gondolnék, ami teljesen kiküszöböli a vízhasználatot, vagyis annyira teljesen, hogy nem a vizet használja a "közlekedtetésre")