1.10.08

Orosz Cukor - by Norstein + Birsalmalekvár


egyszer régen láttuk ezt a reklámot, talán retrospektívbe beválogatták, s Orsi azt mondta, az oroszlán pont úgy néz ki, mint Laci. ;)

Mivel a statisztika szerint többen a birsalmalekvár szóra keresve tévedtek a blogra, ahol azonban ilyet nem találván csalódniuk kellett, hogy ez ne így legyen, beillesztek egy recipét:
3 kiló birsalma, 3 citrom, kiló cukor, szegfűszeg
A megmosott feldarabolt birsalmát víz hozzáadásával megpároljuk, kis lángon, kevergetve.
Amikor puhára párolódott, lehűtjük, összetörjük.
A cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk a gyümölcspépet, a szegfűszeget, a citromok levét, és reszelt héját. Kis ideig főzzük, gyorsan besűrűsödik. Mindenkor, mindenhez jó, sőt önmagában is csodás!
Alkalomadtán majd a birsalmasajt következik.

Keine Kommentare: