3.10.08

KINO - Zöld hentesek

az index kishíre szerint "vadonatúj", "jól megtervezett, kellemes" belsőt alakítottak ki a régi Szindbád moziban, amit Mundruczóék vettek át. Valójában inkább olyan buhera hangulata volt a megnyitónapon az előtérnek, azonkívül, hogy kipucolták a régi enteriőrt, nem látszik sok koncepció. Viszont valóban betettek egy elég nagy vendéglátós pultot az előtérbe, és a mozijegyet is a csapostól lehet megvenni. Helyjegy nincs. Hát...
Mentség lehet, hogy valószínűleg még alakulni fog, úgy tűnt, nem minden munka fejeződött be a megnyitóra.
Az Ádám almái után gondoltam, hogy brutálisan morbid humora lesz a Zöld henteseknek is (a bemutatás sorrendjével ellentétben ez a korábbi) ...és úgy is lett. Boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Mi pedig nem eszünk soha többé húst.

Viszont októbertől elkezdik Krisztáék a dokumentumfilmes filmklubjukat csinálni itt a fentebb leszólt helyszínen, majd beteszem ide a vetítési tervet. Az biztos, hogy lesz a Fotográfia, aminek nagyon örülök, és valami Papp Gábor Zsigmond-film is, talán az ügynök. A Birodalom iskolája vagy Gorkij-iskoláról szóló Sihedernyi koromban nekem jobban tetszett volna, ráadásul azokat nem is forgalmazták dvd-n, nem nagyon hozzáférhetőek máshogy, de azt mondta, ez illik a sorozatukba.
... (itt ez még a pontos lista helye :))
Ha két Anders Thomas Jensen film közül kell választani valakinek, akkor én inkább ezt javaslom.
Vagy még inkább ezt, viszont ezt forgatókönyvíróként jegyzi.

Keine Kommentare: